Ruhtinas Alexander Nevskylle nimetty avoin venäjän kielen oppimiskeskus

January 13, 2020

Рада сообщить всем, кто любит русский язык и культуру, очень хорошую новость: 4 декабря наша организация Mosaiikki приступила к выполнению пилотного проекта, направленного на предоставление в Финляндии, в городе Ювяскюля, бесплатных услуг, направленных на поддержку русского языка и культуры, всем, кто в этом заинтересован. В рамках пилотного проекта начал работу Центр открытого образования и обучения русскому языку имени Князя Александра Невского.  Уже в первый день работы Центра было организовано проведение занятий и для взрослых, и для детей. А на следующий день Центр провёл культурно-просветительское мероприятие «Сказка доброму научит».

В планах Центра наладить хорошее совместное сотрудничество с кафедрой
русского языка от университета города Ювяскюля и с отделениями общества
«Финляндия-Россия».

У проекта интересная и необычная предыстория. Во времена Советского Союза в городе Ювяскюля работал русский Центр, который организовывал различные культурные мероприятия для советских специалистов, работающих на финских предприятиях, а также для финнов, любящих русскую культуру. После распада Советского Союза Центр был закрыт. И вот теперь, спустя много лет, хорошее дело вновь возвращается в наш город Ювяскюля.

Это стало возможным, благодаря Министерству просвещения РФ, поддержавшему проект по созданию в Финляндии Центра имени Князя Александра Невского. А также благодаря Псковскому Государственному Университету, который согласился принять участие в проекте от российской стороны и выступил его главным заявителем и грантополучателем.

Центр имени Князя Александра Невского делает в Финляндии свои первые шаги. Это всегда не просто. Мы будем рады добрым словам поддержки и всегда открыты для полезного и интересного сотрудничества!

С уважением,

Татьяна Дульцева,
Руководитель проектов общества Mosaiikki
tatjana.doultseva@mosaiikki.info


Olen iloinen voidessani kertoa kaikille venäjän kieltä ja kulttuuria rakastaville erittäin hyvistä uutisista. 4. joulukuuta Mosaiikki ry käynnisti pilottihankkeen, jonka tarkoituksena on tarjota ilmaisia venäjän kieltä ja kulttuuria tukevia palveluita kaikille kiinnostuneille Suomessa, Jyväskylän kaupungissa. Pilottihankkeen puitteissa on perustettu Ruhtinas Alexander Nevskylle nimetty avoin venäjän kielen oppimiskeskus. Opintoja sekä aikuisille että lapsille järjestettiin jo ensimmäisenä Keskuksen työpäivänä Ja seuraavana päivänä keskuksessa pidettiin kulttuuri- ja koulutustilaisuus ”Satu opettaa hyvää”.

Keskus suunnittelee hyvää yhteistyötä Jyväskylän yliopiston venäjän kielen laitoksen ja Suomi-Venäjä-Seuran osastojen kanssa.

Hankkeella on mielenkiintoinen ja erikoinen tausta. Neuvostoliiton aikana Jyväskylässä toimi Venäläinen keskus, joka järjesti erilaisia kulttuuritapahtumia suomalaisissa yrityksissä työskenteleville neuvostoliittolaisille asiantuntijoille sekä venäläistä kulttuuria rakastaville suomalaisille. Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen keskus suljettiin. Ja nyt, monien vuosien jälkeen, hyvä asia palaa jälleen Jyväskylään.

Tämä tuli mahdolliseksi Venäjän federaation opetusministeriön ansiosta, joka tuki Ruhtinas Alexander Nevskylle nimetyn keskuksen perustamishanketta Suomeen. Sekä myös Pihkovan valtion yliopiston ansiosta, joka suostui osallistumaan hankkeeseen Venäjän puolelta ja
toimi päähakijana ja apurahan saajana.

Ruhtinas Alexander Nevskylle nimetty keskus ottaa ensimmäisiä askeleitaan Suomessa. Se ei ole aina helppoa. Otamme mielellämme vastaan ystävällisiä kannatuksen sanoja ja olemme aina avoimia hyödylliselle ja mielenkiintoiselle yhteistyölle!

Kunnioittaen,

Tatjana Doultseva,
Mosaiikki ry:n hankkeiden projektipäällikkö
tatjana.doultseva@mosaiikki.info

 

 

Please reload

Suosituksia

Syyskokous 9.11.2019

November 4, 2019

1/4
Please reload

Viimeisimmät postaukset

April 12, 2020

March 6, 2020

Please reload

Arkisto
Please reload

Tagit

© 2017-19 Suomen venäjänopettajat ry | Rysklärarna i Finland rf

90x45_Venajanopettajat_Logo_052017.jpg