top of page

Kysely venäjän kielen ruotsinkielisistä oppimateriaaleista


Kiitämme kaikkia opettajia, jotka osallistuivat ruotsinkielisen materiaalin tarvetta koskevaan kyselyyn. Yhteensä saimme 11 vastausta. Opettajien vastaukset ja kommentit on välitetty eteenpäin Opetushallitukseen.

Suomen venäjänopettajat ry Hallitus

---

Alla on tärkeä tiedote opettajille, jotka opettavat ruotsinkielisissä kouluissa. Bästa kolleger som undervisar i ryska i svenskspråkiga skolor, gymnasier och andra läroanstalter! Vi i föreningen Rysklärarna i Finland är medvetna om och mycket oroliga över situationen gällande svenskspråkigt material i ämnet ryska. För tillfället finns det bara en föråldrad lärobok som är översatt till svenska och som alla lärare är tvungna att arbeta med. Det känns speciellt orättvist nu när det på finska har utkommit flera moderna och intressanta läroböcker i ryska som våra elever inte får någon nytta av. I slutet av april kommer vi att träffa representanter för Utbildningsstyrelsen och då vill vi diskutera situationen med dem. Därför har vi nu gjort en elektronisk blankett som vi hoppas att så många som möjligt fyller i före den 25 april 2017. Ni får gärna berätta om den här kartläggningen för era kolleger som jobbar med ryska språket både i Finland och Sverige. Med hjälp av den här kartläggningen vill vi visa att det finns både behov och marknad för en ny svenskspråkig lärobok i ryska.

Om ni har problem att fylla i blanketten kan ni kontanta mig per e-post maria.hokkanen@elisanet.fi

Suosituksia
Viimeisimmät postaukset
Arkisto
Tagit
bottom of page